V roce 2014 jsme otevřeli vlastní provozovnu na zpracování a distribuci masa z našeho bio chovu - skot a ovce. Od roku 2023 nabízíme také vepřové maso. Prasata vykupujeme z Farmy Vysoká, CZ.
Zvířata
Zvířata jsou od dubna do prosince na pastvinách v přírodním parku Leopoldovy Hamry, přes zimní sezónu v nově zrekonstruované farmě v Milhostově. Krmeny jsou vlastními ekologickými produkty, výhradně bez antibiotik, hormonů, krmné moučky apod.
Maso
Nabízíme pouze vyzrálé maso. Hovězí a skopové maso potřebuje vyzrát, aby zkřehlo a plně rozvinulo svou chuť. Zrání masa probíhá nejprve ve čtvrtích a dále v jednotlivých kusech zpracovaného masa. Maso zraje ve specifických podmínkách - od 0,5 °C do 1 °C. Po zpracování je vakuově baleno, čímž se zabrání styku s kyslíkem. Tímto balením se prodlouží trvanlivost masa a zároveň se neomezí proces zrání, který nadále pokračuje. Tepelná úprava bio masa je rychlejší, než u klasických produktů masa. Zároveň budete mít na talíři maso křehčí, chutnější a voňavější. Od roku 2023 nabízíme také vepřové maso. Prasata vykupujeme z Farmy Vysoká, kde jsou chovaná konvenčním způsobem. I tato farma krmí svá zvířata pouze produkty z vlastní produkce. Stejně jako hovězí a skopové, tak i vepřové maso prochází fází zrání ve visu a následně se vakuuje do balíčků.
Certifikát
Jsme držiteli certifikátu 013583 pro ekologické zemědělce od společnosti KEZ o.p.s. a naše firma garantuje dodržování nejvyšší kvality v celém procesu - od narození zvířete až po kvalitně vyzrálé a zpracované maso.
Bio Jatky
Zvířata porážíme v nově vybudovaných jatkách v MiIhostově. Nabízíme porážku, vychlazení, zrání, zpracování.