Chleba s larvou potemníka? V Unii má zelenou
Na seznam jedlého hmyzu přibyla další, sedmá položka. Mezi druhy, které je možné přidávat do potravin, zařadila Evropská komise i prášek z larev potemníka moučného. Přidávat ho bude možné například do…
Na seznam jedlého hmyzu přibyla další, sedmá položka. Mezi druhy, které je možné přidávat do potravin, zařadila Evropská komise i prášek z larev potemníka moučného. Přidávat ho bude možné například do…
Počet lidských obyvatel naší planety překročil minulý rok hodnotu 8 miliard. Ačkoliv se růst zpomaluje již od 60. let minulého století, většina demografických prognóz hovoří o nárůstu ještě v tomto…
Využití hmyzu v zemědělské výrobě a potravinářství může v budoucnu být jednou z ekologičtějších i zdravějších alternativ k obvyklé živočišné výrobě. ČTK to řekl předseda Spolku výrobců a zpracovatelů…
Spolek výrobců a zpracovatelů hmyzu připravuje na červenec 2022 propagační akci v ZOO Praha zaměřenou na zvýšení povědomí spotřebitelů a široké veřejnosti o hmyzu jako o nové komoditě živočišné…
Už tisíce let lidé šlechtí nová plemena domestikovaných zvířat. Na začátku roku byl spuštěn první program na šlechtění hmyzu. Souvisí to s očekávaným boomem v tomto odvětví, kterému se letos v EU…
Celosvětově konzumuje hmyz na 2,5 miliardy lidí. Pojem „entomofágie“ (z řeckých slov ἔντομον éntomon, "hmyz", a φᾰγεῖν phagein, "jíst") znamená využívání hmyzu jako potraviny. Již od…
Čím dál častěji se diskutuje o tom, že by hmyz mohl být šancí, jak nahradit do jisté míry živočišné bílkoviny ve stravě. A když už ho nyní máme na seznamu hospodářských zvířat, jsou otevřené pro řadu…
sídlo: Samcova 1177/1, Praha 1, Nové Město
email: postmaster@svzh.cz
web: www.svzh.cz
Předseda
Místopředseda