Anna Grosmanová: Miluju biovajíčka, ale dítěti bych k jídlu dala vajíčko z konvenčního chovu

Sdílejte článek
Anna Grosmanová: Miluju biovajíčka, ale dítěti bych k jídlu dala vajíčko z konvenčního chovu
Anna Grosmanová: Miluju biovajíčka, ale dítěti bych k jídlu dala vajíčko z konvenčního chovu

Jednou z posledních zastávek potraviny na cestě z farmy k zákazníkovi je kontrola kvality a propagace. Obojím se zabývá agroreportérka Anna Grosmanová (Skořepová), která vystudovala kvalitu potravin na ČZU. Na svém blogu Foodpioneer se věnuje gastronomii a snaží se i pomocí sociálních sítí ukazovat široké veřejnosti reálný i romantický obraz českého zemědělství. Podle Anny jsou české potraviny velmi dobré a kvalitní, nicméně v lidech je často zakořeněn stereotyp, že jsou ošizené. Co obnáší činnost foodblogerky a zemědělské influencerky? Co to je agronacionalismus? Proč jí zaujalo hnutí Slow Food?

 To vše a mnohem více se dozvíte ve veselém díle podcastu Sedláci v éteru.

Tuto epizodu si také můžete poslechnout na: 

SPOTIFY
GOOGLE PODCASTS 

Karolína Mašková a Tomáš Zavadil
Hlavní kancelář ASZ ČR

Přečteno: 3 027x